• Hrvatska

 • Kada?

 • Tko?

 • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

  Gastronomska ponuda Dubrovnika

  Osnovna karakteristika tradicionalne dubrovačke kuhinje je što manje začina i što više prirodnih namirnica. Dubrovačka kuhinja poznata je po svojoj tradicionalnosti i mnogim poznatim jelima karakterističnim baš za Dubrovnik kao što su: zelena menestra (meso sa mnogim vrstama kupusa), pašticada i poznata dubrovačka poslastica- dubrovačka rozata. Najposjećeniji restorani u Dubrovniku su riblji restorani gdje možete uživati u raznim vrstama svježe ribe pripravljene na mnogo načina.

  Najpoznatiji restorani u Dubrovniku su:

   

  Restoran Nautika Dubrovnik

  Nautika- Pile
  Brsalje 3; Tel: +385 (0)20 44 25 26, www.esculaprestaurant.com
  Restoran Nautika je jedan od najboljih i najelitnijih dubrovačkih restorana, nalazi se na Pilama, tik uz more. Osim specijalne gastronomske ponude, ovaj restoran nudi Vam prekrasan pogled na tvrđavu Lovrijenac, kao i vrhunsku uslugu.

   
  Restoran Proto Dubrovnik

  Proto- Stari Grad
  Široka 1; Tel: +385 (0)20 32 32 34, www.esculaprestaurant.com
  Riblji restoran Proto smješten je u samoj staroj gradskoj jezgri. Ovaj restoran nudi Vam mnoštvo ribljih specijaliteta kao i veliku ponudu najboljih hrvatskih vina.

   
  Restoran Gil`s Dubrovnik

  Gil's Cuisine & Pop Lounge- Stari Grad
  Svetog Dominika b.b. Tel: +385 (0)20 32 22 22, www.gilsdubrovnik.com 
  Elitni restoran smješten u samom centru Dubrovnika. Posjetite li Gil's uživat ćete u nezaboravnom pogledu na more i vrhunskoj usluzi. Restoran nudi modernu francusku kuhinju i izvanredan vinski podrum.

   
  Restoran Orhan Dubrovnik

  Orhan- Pile
  Od tabakarije 1; Tel: +385 (0)20 41 19 18, www.restaurant-orhan.com
  Restoran smješten ispod tvrđave Lovrijenac i pruža nezaboravan pogled. Ovaj restoran nudi Vam veliki izbor tradicionalnih i internacionalnih jela.

   
  Restoran Arsenal Dubrovnik

  Arsenal - Stari Grad
  Pred dvorom 1; Tel: +385 (0)20 32 10 65,
  www.mea-culpa.hr
  Ovaj restoran posebnog ugođaja smješten je u samom centru Dubrovnika. Osim velike ponude hrane i vina, kao i vrhunske usluge nudi i vrhunsku zabavu. Naime, tu se vikendom održavaju nastupi poznatih dubrovačkih grupa i zabava traje do ranih jutarnjih sati.

   
  Restoran Lokanda Peskarija Dubrovnik

  Konoba Lokanda Peskarija- Stari Grad
  Na ponti bb; Tel: +385 (0)20 32 47 50, www.mea-culpa.hr
  Restoran Lokanda je riblji fast food restoran smješten u samoj gradskoj jezgri. Nudi Vam prekrasan pogled na staru gradsku luku. Ovaj restoran je jedan od najpovoljnijih u gradu Dubrovniku.

   
  Restoran Orsan Dubrovnik

  Orsan- Lapad
  Ivana Zajca 2; Tel: +385 (0)20 43 68 22,
  www.restaurant-orsan-dubrovnik.hr

  Ovaj prekrasan restoran u Lapadu smješten je odmah uz obalu. U ovom savršenom ambijentu možete uživati u najkvalitetnijoj ribljoj hrani na području Dubrovnika.

   
  Restoran Posat Dubrovnik

  Posat- Pile
  Uz posat 1; Tel: +385 (0)20 42 11 94
  Restoran Posat je restoran u kojem ćete se osjećati zaista domaće, uživati u vrhunskoj usluzi i velikom izboru hrane i pića nalazi se odmah na Pilama do gradskih zidina. Restoran Posat ima uistinu prekrasan pogled na dubrovačke zidine.

  Amfora - mediterranean grill & pasta - Gruž
  Obala S. Radića 26; +385 (0) 20 419 419; +385 (0) 99 2360 544
  www.amforadubrovnik.com

  Restoran Amfora je restoran u kojem ćete uživati u dalmatinskoj kuhinji, domaćoj pasti i njokima, kao i specijalitetima s roštilja. Odaberite mjesto na otvorenoj terasi ili pak u klimatiziranom prostoru. Restoran Amfora nalazi se u Gružu, u neposrednoj blizini trajektne luke.

  Uz sve poznate dubrovačke restorane sa tradicionalnom kuhinjom, u Dubrovniku možete uživati i u restoranima koji nude internacionalnu kuhinju:

   
  Meksički restoran Cantina Mexicana Chihuahua - Dubrovnik

  Meksički Restoran-Cantina Mexicana- Ploče
  Hvarska 6 Tel: +385 (0)20 42 44 45
  Meksički restoran na Pločama omiljeno je odredište svih posjetitelja Dubrovnika, naročito mladih. Ovdje ćete uživati u svim poznatim meksičkim delicijama, ali i u koktelima, odličnoj glazbi i ugodnoj, opuštenoj atmosferi.

   
  Špageterija Toni - Dubrovnik

  Špageterija Toni- Stari Grad
  Nikole Božidarevića 14 Tel: +385 (0)20 32 31 34
  Špageterija u Starom Gradu nudi veliki izbor pasta i tjestenine na mnogo različitih načina i s mnoštvom raznih plodova mora. Idealna je za sve ljubitelje talijanske kuhinje.

   
  Restoran Bueno Dubrovnik

  Restoran Bueno - Lapad
  Šetalište Kralja Zvonimira
  Novootvorena špageterija i pizzeria u Lapadu pružit će Vam veliki izbor hrane, ljubazno osoblje i ugodnu atmosferu.

  Istražite više