• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

Da li ste znali da Hrvatska ima preko 1000 otoka?

Odmor na dalmatinskim otocima oduvijek je privlačilo veliki broj turista širom svijeta. Na otoku možete uživati u bijegu od gužve i buke svakodnevnice, to je oaza na kojoj imate sve što Vam je potrebno za savršen odmor u Hrvatskoj. Dalmatinski otoci mogu se pohvaliti mnogim prirodnim ljepotama, prekrasnim plažama, bujnom vegetacijom i kristalno bistrim morem ...

Mi smo izabrali najzanimljivije za Vas:

Otok Hvar- najsunčaniji hrvatski otok

Hvar ima preko 2700 sunčanih sati godišnje. Ovaj otok vrijeska, sunca i zrikavaca, otok lavande, kadulje i vina, otok ružmarina i bistrog mora jedan je od najomiljenijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Najpoznatiji gradovi na otoku Hvaru su Hvar, Jelsa i Stari Grad. Mi preporučamo da obvezno posjetite grad Hvar! Bilo da tople ljetne dane provodite na nekoj od poznatih hvarskih plaža ili u jednoj od mnogobrojnih osamljenih uvala sigurni smo da će Vam boravak na Hvaru ostati u trajnom sjećanju.

Brodske linije za Hvar: Split - Bol (Brač) - Jelsa (Hvar) i Split - Milna (Brač) - Hvar (bez automobila). Imate također:  Rijeka - Split - Stari Grad (Hvar) - Korčula - Sobra (Mljet) - Dubrovnik, Split - Hvar - Vela Luka (Korčula) - Ubli (Lastovo) - Vis, Split - Stari Grad, Drvenik (blizu Makarske) - Sućuraj.
Kao i katamaransku liniju Korčula - Prigradica - Hvar - Split.
Više o brodskim linijama za Hvar
Više o otoku Hvaru
Privatni smještaj Hvar / apartmani Hvar

Otok Brač- otok sa najljepšom i najpoznatijom hrvatskom plažom- Zlatni rat

Zlatni rat je plaža duga oko 530 m, ima oblik trokutastog špica i nalazi se na Bolu. Njena posebnost je što mijenja svoj oblik s obzirom na plimu i oseku. Na plaži Zlatni rat nude se mnogobrojni razni sadržaji kao što su sportovi na vodi, razni kafići i restorani. Brač je omiljena destinacija mladih tako da zabava na ovom otoku nikad ne prestaje. Jedna od njegovih vodećih kvaliteta je iznimno bogatstvo flore i faune. Brač je definitivno otok na kojem možete imati sve što poželite tijekom Vašeg odmora u Hrvatskoj - na raspolaganju Vam je mnoštvo kutaka za mir i samoću, ali i velika ponuda zabave i provoda. Supetar je najveći grad na Braču, a mi preporučamo da ne propustite posjetiti Bol.

Brodske linije za Brač: Split - Bol, Split - Milna, Split - Supetar; Jelsa - Bol; Makarska - Sumartin
Više o brodskim linijama za Brač
Više o otoku Braču
Privatni smještaj Brač / apartmani Brač

Otok Pag - otok kamena, mora, morske soli i ljekovitog blata

Otok Pag prepun je zaljeva, uvalica, rtova i plaža. Poznat je po raznim morskim specijalitetima, ovčjem siru i janjetini. Njegova najveća posebnost po kojoj je poznat diljem svijeta je paška čipka. Ovaj ručni rad od kojih je svaki komad unikat može se naći po ulicama Paga, a sam zanat njeguje se stoljećima. Pag je poznat i po ispitano dokazano ljekovitom blatu. Ako želite uživati u divljoj egzotici, pitomim oazama, planinarskim stazama i plitkim zaljevima svakako dođite na Pag i provedite nezaboravan odmor u Hrvatskoj! Preporučamo da obvezno posjetite grad Pag.

Brodske linije za Pag: na Pag možete doći automobilom preko Paškog mosta (ukoliko dolazite iz smjera Zadra) ili trajektom na liniji Prizna - Žigljen
Više o brodskim linijama za Pag
Više o otoku Pagu
Privatni smještaj Pag / apartmani Pag

Otok Korčula - otok Marka Pola i bogate kulturne baštine

Otok Korčula najnaseljeniji je hrvatski otok i omiljena turistička destinacija. Ovaj dragulj Jadrana prepun je zaljeva i otočića, borove šume i maslinika, ljekovitog bilja i cvijeća. Na Korčuli je i rodna kuća Marka Pola koja se nalazi odmah ispred katedrale. Jedna od posebnosti Korčule je i viteška igra Moreška koja se, na radost mnogobrojnih turista, odigrava u srpnju u spomen na turske napade na Korčulu. Najveći gradovi na Korčuli su Vela Luka, Blato i Korčula koju svakako morate posjetiti. Dođete li na ovaj otok bogate tradicije, raznih kulturnih znamenitosti i prekrasnih pješčanih i šljunčanih plaža sigurni smo da Vaš odmor u Hrvatskoj nikada nećete zaboraviti!

Brodske linije za Korčulu: možete doći trajektom do Vela Luke ukoliko dolazite is Splita (trajekt Split - Vela Luka) ili katamaranska linija Korčula - Prigradica - Hvar - Split ili iz Dubrovnika (trajekt Rijeka - Split - Stari Grad (Hvar) - Korčula - Sobra (Mljet) - Dubrovnik) ili katamaranska linija Dubrovnik - Luka Šipanska - Sobra (Mljet) - Polače (Mljet) - Korčula - Ubli (Lastovo) ili s poluotoka Pelješca s trajektom Orebić - Dominče (blizu grada Korčule)
Više o brodskim linijama za Korčulu
Više o otoku Korčuli
Privatni smještaj Korčula / apartmani Korčula

Drvenik - Trogir i Split rivijera - otok opuštanja i relaksacije

Za sve one koji su željni mira i tišine, čistog uživanja u netaknutoj prirodi, bistrom moru, bujnoj mediteranskoj vegetaciji i prekrasnim plažama, Drvenik je idealna destinacija za provođenje Vašeg odmora u Hrvatskoj. Na Drveniku nije moguć promet automobilom (možete ga ostaviti u Trogiru). Otočje se sastoji od: otoka Drvenik Mali i Drvenik Veli.

Brodske linije za Drvenik: Trogir - Drvenik i Seget Donji - Drvenik Više o brodskim linijama za Drvenik
Više o brodskim linijama za Drvenik
Više o otoku Drveniku
Privatni smještaj Drvenik / apartmani Drvenik

Ostali poznati otoci u Hrvatskoj su: Brijuni, Cres, Krk, Rab, Vis, Mljet, Lastovo ....

Istražite više