• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

Dubrovački otoci - Koločep Lopud i Šipan - Elafiti

Ako želite uživati u miru i tišini u neposrednoj blizini Dubrovnika, posjetite jedan od dubrovačkih otoka -Koločep, Lopud ili Šipan. Blizina Dubrovnika i odlična brodska povezanost omogućuju Vam da budite u centru zbivanja kada to poželite i opet se vratite u idiličnu atmosferu kakvu samo otok može ponuditi. Mir otoka, gostoljubivost ljudi i kristalno bistro more razlozi su zbog kojih veliki broj posjetitelja želi smještaj baš na jednom od dubrovačkih otoka. Možete uživati na velikim pješčanim plažama ili na jednoj od mnogobrojnih osamljenih uvalica. Plaže na svim trima otocima su uistinu prekrasne.

Na otoku Koločepu možete uživati na prekrasnim plažama u Gornjem Čelu i Donjem Čelu

Plaža u Gornjem Čelu na otoku Koločepu prekrasna je pješčana plaža koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Otok Koločep je otok koji ima preko 2500 sunčanih dana godišnje i vrlo je poželjna turistička destinacija, zbog svojih prirodnih ljepota i zbog blizine gradu Dubrovniku (svega 20 minuta brodom). Veliki broj Dubrovčana kupa se upravo na plaži u Gornjem Čelu jer je uistinu jedna od najljepših plaža u okolici Dubrovnika.

Brodske linije za otok Koločep:
Dubrovnik - Koločep - Lopud - Suđurađ (Šipan)
Dubrovnik - Lopud - Suđurađ (Šipan)

Više o brodskim linijama za Koločep
Više o otoku Koločepu
Privatni smještaj Koločep / apartmani Koločep

Ako ste se odlučili posjetiti otok Lopud, nipošto nemojte zaobići plažu Šunj

Jedan od tri najveća otoka Elafitskog otočja je otok Lopud. Otok Lopud udaljen je od Dubrovnika 45 min brodom. Osim po prekranim pješčanim plažama i turističkim sadržajima, Lopud je poznat i po ostacima starogrčkih i rimskih građevina i ruševina. Ovaj otok ima preko 2500 sunčanih sati godišnje.

Plaža Šunj na otoku Lopudu -jedna od najljepših plaža u okolici Dubrovnika, ali i na čitavom Jadranu definitivno je plaža Šunj na otoku Lopudu. Ova plaža omiljena je Dubrovčanima kao i mnogobrojnim turistima. Oni smješteni u Dubrovniku mogu do otoka Lopuda doći brodom za svega 45 minuta. Pješčana plaža Šunj smještena je na jugoistočnoj strani otoka i idealna je za obitelji s djecom kao i za mlade koji žele uživati u igrama s loptom u plićaku. Ljepota ove plaže je u njenom pješčanom plićaku koji se proteže stotinjak metara od obale, kao i u spoju morske površine s jedne strane i borove šume s druge strane. Na plaži se nalaze i dva restorana u kojima se možete osvježiti uz piće ili uživati u ukusnom obroku.

Brodske linije za otok Lopud:
Dubrovnik - Koločep - Lopud - Suđurađ (Šipan)
Dubrovnik - Lopud - Suđurađ (Šipan)

Više o brodskim linijama za Lopud
Više o otoku Lopudu
Privatni smještaj Lopud / apartmani Lopud

Otok Šipanu također nudi mnoštvo plaža na kojima možete uživati u svom odmoru u Hrvatskoj

Otok Šipan najudaljeniji je od Dubrovnika, 1 sat brodom. Otok Šipan je najveći dubrovački otok - otok Elafitskog otočja i poznat je po svojim znamenitostima. Na otoku Šipanu nalazi se 30-ak crkvica, koje su danas samo ruševine. Na otoku možete uživati i u pogledu na renesansni dvorac obitelji Stjepović - Skočibuha i prekrasnu kulu Pakljena iz 16. stoljeća, kao i Crkvu Sv. Duha u Suđurđu s ravnim krovom, najvećim ovog oblika na Jadranu.

U okolici otoka Šipana nalazi se velik broj otočića, mnoge uvale, kristalno čisto more i mnoštvo ribe - sve navedeno privlači velik broj turista na jednodnevne izlete i fish picnic koje organiziraju mnogobrojni privatni vlasnici brodova iz Dubrovnika.

Brodske linije za otok Šipan:
Dubrovnik - Koločep - Lopud - Suđurađ (Šipan)
Dubrovnik - Lopud - Suđurađ (Šipan) Također imate katamaran / bez automobila: Dubrovnik - Luka Šipanska - Sobra (Mljet) - Polače (Mljet) - Korčula - Ubli (Lastovo)

Više o brodskim linijama za Šipan
Više o otoku Šipanu
Privatni smještaj Šipan / apartmani Šipan

Promet je jedino moguć na otoku Šipanu.

Ukoliko dolazite automobilom možete ga ostaviti u Luci Dubrovnik u Gružu (cjelodnevni parking tijekom ljetne sezone je 27 eura)

Istražite više