• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

Gruž, 2 km od Starog grada, autobusom 5 minuta

Gruž je dio Dubrovnika koji veoma poželjan zbog činjenice da se tu nalazi Luka Dubrovnik u koju pristaju svi brodovi koji dolaze u Dubrovnik. Iz Gruža mnogobrojni turisti svakodnevno brodom odlaze na obližnje otoke Šipan, Lopud i Koločep. U Gružu se nalazi i glavni Autobusni kolodvor. Gruž je također jako dobro povezan s ostalim dijelovima Dubrovnika (autobus broj 7 vozi u Lapad, autobusi broj 1A i 1B voze u Stari Grad, a cijena karte iznosi samo 12,00 kn /1,66 euro i vrijedi 1 sat).

U Gružu ćete naći kafiće, restorane, ljekarnu, veliku robnu kuću, mnogo manjih trgovina, veliki trgovački centar Konzum, turistički informacijski centar ... U Gružu se nalazi i glavna dubrovačka tržnica na otvorenom na kojoj svakog dana možete kupiti svježe voće i povrće, te razne vrste svježe ribe.

Autobus & Taxi

Promet unutar gradskih zidina, dakle u staroj dubrovačkoj jezgri nije dozvoljen. Što se tiče prometa u Dubrovniku, van gradskih zidina, Dubrovnik je odlično pokriven taksi službom. Stajalište za taksiste nalazi se s oba ulaza u staru gradsku jezgru, na Pločama i Pilama. Broj taksi službe je 00385 (0)20 970 i radi svaki dan 24 sata. Korisno je znati da je start taxi vožnje 25,00 kn (3,33 eura).

City Bus Dubrovnik

Također, možete koristiti i javni gradski prijevoz Libertas. Na Pilama je autobusno stajalište odakle kreću gotovo sve autobusne linije prema svim dijelovima Dubrovnika. Cijena autobusne karte je 12,00 kn / 1,66 eura i vrijedi 1 sat. Kartu možete kupiti u autobusu (cijena 15,00 kn ili 2,00 eura) ili na bilo kojoj trafici (12,00 kn).

 

Sve detaljnije informacije možete provjeriti na www.libertasdubrovnik.com

Plan vožnje autobusa

Relacija:                                     Autobus broj:
Stari Grad- Lapad             5, 6
Stari Grad- Gruž              1A, 1B, 3, 8
Stari Grad- Gorica Sv. Vlaha  2, 4
Gruž- Lapad                   7
Gorica Sv. Vlaha- Lapad       5

Besplatan broj za upite i reklamacije: 0800 1910

Istražite više