• Hrvatska

 • Kada?

 • Tko?

 • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

  Dijelovi Grada i promet

   
  Stari Grad Town Dubrovnik

  Stari Grad (centar Dubrovnika)

  Stara gradska jezgra Dubrovnika najpoželjnije je odredište turista. Stari Grad je zapravo jedan svijet u malom u kojem imate sve što Vam je potrebno: od brojnih kulturnih znamenitosti od kojih su najpoznatije Gradske zidine, Knežev Dvor, Palača Sponza, Dubrovačka katedrala i riznica, Crkva sv. Vlaha, franjevački samostan, Sinagoga, Dom Marina Držića, Etnografski muzej Rupe, Akvarij, Orlandov stup i velika Onofrijeva fontana, galerija, muzeja, izložbi, koncerata do kina, kazališta, mnoštvo kafića i restorana ... Sva važnija događanja u gradu Dubrovniku događaju se unutar zidina, dakle u Starom Gradu.

  Najpoznatija događanja su Festa svetog Vlaha, Maškare, Dubrovnik film festival, Dubrovačke ljetne igre i doček Nove godine u Dubrovniku. Jedna od najljepših dubrovačkih plaža - plaža Banje nalazi se odmah nadomak Starog Grada. Na raspolaganju su Vam razne trgovine odjevnih predmeta, banke, pošta, ljekarne, frizerski saloni, kozmetički saloni, kao i jako popularna gradska tržnica sa svježim voćem, povrćem, sirevima i ostalim autohtonim proizvodima. Sve ovo čini Stari Grad najpoželjnijim dijelom Dubrovnika za smještaj.

  Međutim, Stari Grad, unatoč svim svojim pozitivnim karakteristikama, ima manu za one željne mira i tišine. Naime, tijekom dana, Stari Grad vrvi ljudima, a noću se čuje glazba i razgovor iz mnogih kafića i restorana. Ipak, upravo ta živost, razni ulični svirači, plesači i mnoštvo ljudi, ono je što Starom Gradu daje dušu i jednu posebnu čar.  

  Privatni smještaj / Stari Grad - Dubrovnik

   
  Stradun

  Stradun je najljepša , najpoznatija i najšira dubrovačka ulica.

  Stradun je dug svega 300 m, a u većinu poprečnih ulica vode Vas stepenice. Na Stradunu se nalaze neke od najpoznatijih znamenitosti kao što su velika Onofrijeva fontana, franjevački samostan, Palača Sponza, Orlandov stup i ostali. Također većina događanja se odvijaju na Stradunu: Festa svetog Vlaha, otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara i doček Nove godine.

  Posjetite li Dubrovnik svakako prošetajte jednom od najljepših ulica na svijetu i osjetite pravi ugođaj Dubrovnika. Također, bitno je naglasiti da u staru gradsku jezgru ne možete doći s automobilom jer je promet zabranjen. Imate javne parkinge koji se placaju 2-10 eur po satu i javnu garažu koja je udaljena 5-10 minuta pješice od Straduna, gdje ćete sigurno naći parking (7 eur/sat; 80 eur dnevna karta kupljena isključivo u uredu parkinga).

   
  Lapad

  Lapad, 2-2.5 km od Starog grada ( 10 minuta autobusom)

  Ako želite provesti odmor u miru i tišini, daleko od gradske gužve, a opet imati pri ruci sve što Vam je potrebno, Lapad je pravo odredište za Vas. Ovaj dio Dubrovnika od Starog Grada je udaljen 2-2.5 km. Dobra autobusna povezanost (autobus br. 6 vozi svakih 10 minuta, vožnja do Starog Grada traje 10-15 minuta, a cijena karte iznosi samo 1,99 eur i vrijedi 1 sat) čini Lapad jednim od najpoželjnijih dijelova Dubrovnika.

  Lapad je jedan mali centar sam za sebe: imate poštu, banku, ljekarnu, frizerki salon, razne male trgovine, kao i jedan veliki shopping centar s mnoštvom trgovina (DOC). Također, Lapad krasi i prekrasna duga šetnica puna kafića i restorana, na čijem kraju se nalaze mnoge prekasne plaže. U dijelu Lapada koji se zove Babin Kuk možete uživati u raznim sportskim aktivnostima kao što su odbojka, rukomet, tenis, a na Lapadu se također nalazi i kino Lapad, te brojni restorani. Tu se nalazi i jedna od najljepših dubrovačkih plaža - plaža Copacabana, Uvala Lapad, plaže Neptun i President.

  Privatni smještaj / Lapad

   
  Gruz

  Gruž, 2 km od Starog grada, autobusom 5 minuta

   

  Gruž je dio Dubrovnika koji veoma poželjan zbog činjenice da se tu nalazi Luka Dubrovnik u koju pristaju svi brodovi koji dolaze u Dubrovnik. Iz Gruža mnogobrojni turisti svakodnevno brodom odlaze na obližnje otoke Koločep, Lopud i Šipan. U Gružu se nalazi i glavni Autobusni kolodvor. Gruž je također jako dobro povezan s ostalim dijelovima Dubrovnika (autobus broj 7 vozi u Lapad, autobusi broj 1A i 1B voze u Stari Grad, a cijena karte iznosi samo 1,99 eur i vrijedi 1 sat). U Gružu ćete naći kafiće, restorane, ljekarnu, veliku robnu kuću, mnogo manjih trgovina, veliki trgovački centar Konzum, turistički informacijski centar ... U Gružu se nalazi i glavna dubrovačka tržnica na otvorenom na kojoj svakog dana možete kupiti svježe voće i povrće, te razne vrste svježe ribe.

  Privatni smještaj / Gruž

   
  Gorica Svetog Vlaha

  Gorica Svetog Vlaha, 5-10 minuta pješice do Starog grada, 5 minuta autobusom

  Dio Dubrovnika koji se nalazi na zaista zavidnoj lokaciji, dovoljno blizu, a opet dovoljno daleko od Starog Grada, s prekrasnim pogledom na morsku pučinu, zove se Gorica Svetog Vlaha. Ovaj dio Dubrovnika od centra je udaljen 1-1.5 km i odlično je prometno povezan (autobus broj 4 vozi svakih 20 min, vožnja do Starog Grada traje 5-10 minuta, a cijena karte iznosi samo 1,99 euro i vrijedi 1 sat). Na Gorici Svetog Vlaha možete uživati u mnogobrojnim kafićima koji su omiljeno okupljalište dubrovačke mladeži. Najljepša plaža u ovom dijelu Dubrovnika je plaža Bellevue, prekrasna pješčano- šljunčana plaža. Ukoliko želite rezervirati smještaj dovoljno blizu Starog Grada, a da ne morate koristiti autobus, svakako je Gorica Svetog Vlaha izbor za Vas.

  Privatni smještaj / Gorica Svetog Vlaha

   
  Pile Dubrovnik

  Pile na ulazu u Stari Grad

  Pile su dio Dubrovnika koje su u biti ulaz u Stari Grad sa zapadne strane. To je ujedno i najprometniji dio Dubrovnika jer odatle kreće većina lokalnih autobusa prema svim ostalim dijelovima Grada. Na Pilama se također nalazi i taxi stajalište. Pile se sastoje od mnogobrojnih kafića, restorana, trgovina, turističkog informacijskog centra, Internet centra, a tu se nalazi i plaža Danče. Tu je i jedno od najpoznatijih dubrovačkih disco clubova - Latino club Fuego, kao i noćni bar Capitano. U povijesti Dubrovnika Pile su imale značajan geo-strateški položaj, pa je tu i jedina dubrovačka utvrda izgrađena van zidina Starog Grada - tvrđava Lovrijenac.

  Ukoliko želite rezervirati smještaj dovoljno blizu Starog Grada, a da ne morate koristiti autobus, svakako su Pile izbor za Vas.

  Privatni smještaj / 10 min pješice do Starog Grada

   
  Ploče Dubrovnik

  Ploče na ulazu u Stari Grad

   

  Ploče su dio Dubrovnika koji označava ulaz u Stari Grad s istočne strane. Tu se nalaze kafići, trgovine, autobusno stajalište na kojem staju autobusi broj 5 i 8, taxi stajalište, ... Na Pločama se nalazi i najpoznatija dubrovačka plaža Banje, kao i plaža Sveti Jakov, te noćni klub East - West na plaži Banje.

  Ukoliko želite rezervirati smještaj dovoljno blizu Starog grada, a da ne morate koristiti autobus, svakako su Ploče izbor za Vas.

  Privatni smještaj / 10 min pješice do Starog Grada

   
  Taksi Dubrovnik

  Prijevoz u Dubrovniku - autobus, taxi, brodska vožnja, dolazak u Dubrovnik avionom, autobusom, vlakom ili brodom

  Autobus & Taxi

  Promet unutar gradskih zidina, dakle u staroj dubrovačkoj jezgri nije dozvoljen. Što se tiče prometa u Dubrovniku, van gradskih zidina, Dubrovnik je odlično pokriven taksi službom. Stajalište za taksiste nalazi se s oba ulaza u staru gradsku jezgru, na Pločama i Pilama. Broj taksi službe je 00385 (0)20 970 i radi svaki dan 24 sata. Korisno je znati da je start vožnja u taxijima 30,00 kn (4,00 eura).

  City Bus Dubrovnik

  Također, možete koristiti i javni gradski prijevoz Libertas.

  Na Pilama je autobusno stajalište odakle kreću autobusi prema svom dijelovima Dubrovnika. Cijena autobusne karte je 1,99 eur i vrijedi 1 sat. Kartu možete kupiti u autobusu (cijena 1,99 eur) ili na bilo kojoj trafici (cijena 1,73 eur).

   

  Sve detaljnije informacije možete provjeriti na www.libertasdubrovnik.com

  Plan vožnje autobusa

  Relacija:                                     Autobus broj:

  Stari Grad- Lapad             5, 6
  Stari Grad- Gruž              1A, 1B, 3, 8
  Stari Grad- Gorica Sv. Vlaha  2, 4
  Gruž- Lapad                   7
  Gorica Sv. Vlaha- Lapad       5

  Besplatan broj za upite i reklamacije: 0800 1910

  Rent-a-car Dubrovnik

   
  Dubrovnik bordska vožnja

  Brodska vožnja

  Iz stare gradske luke brodom možete ići i za Cavtat i za otok Lokrum. Brodovi voze nekoliko puta dnevno, ovisno o danu u tjednu. Iz Luke Dubrovnik u Gružu brodovi svakodnevno voze za otoke Koločep, Lopud i Šipan. Brodovi iz luke u Gružu voze nekoliko puta dnevno za otoke, i to najprije pristaju na otok Koločepu, zatim na Lopudu i na kraju voze putnike za Šipan. Ukoliko se odlučite za posjet dubrovačkim otocima, zvanim Elafitsko otočje ili Elafiti, svakako ne propustite posjetiti popularnu plažu Šunj na Lopudu i plažu Gornje Čelo na Koločepu. Ovisno o mjesecu u godini i danu u tjednu (različito je preko vikenda, različito u ostatku tjedna), posljednji povratak za Dubrovnik je oko 20:00 sati. Cijena karte kreće se oko 4,00 eura.

  Sve detalje kao i vozni red možete vidjeti na www.jadrolinija.hr i za katamaransku liniju na  www.gv-line.hr.
   

   
  Zračna luka Dubrovnik

  ZRAČNA LUKA DUBROVNIK

  Lokacija 

  Transport

  Nakon svakog redovnog leta imate autobus koji vozi do Dubrovnika. Do centra Dubrovnika potrebno vam je 20-30 minuta. Cijena jednosmjerne karte za autobus je 9,00 eura. Autobus staje na glavnom kolodvoru u Gružu odakle možete uzeti taxi do Vašeg smještaja ili uzeti lokalni autobus. Više informacija na: www.libertasdubrovnik.hr.

  Također možete naručiti transfer od zračne luke do Vašeg smještaja. Više informacija na: www.transferscroatia.com

  Dolazak u Dubrovnik autobusom / vlakom

   

  Dubrovnik - Split / Trogir

  • provjerite

  vozni red Dubrovnik - Split / Trogir

  • (tel. broj 060 30 50 70, 060 32 77 77 ili 021 338 469, 021 881 405)
    

   

  Split - Dubrovnik

  • (tel. broj 060 32 77 77 ili 021 338 469)

   


  Zagreb -Dubrovnik

  • www.akz.hr
   ili tel. broj 060 31 33 33 ili 01 611 2789.

  Za gradske autobuse u Dubrovniku posjetite www.libertasdubrovnik.hr
   

  • najjužniji veći grad u koji možeti doći vlakom je Split (u Dubrovnik ne možete doći vlakom).
  • za više informacija o putovanju vlakom u Hrvatskoj posjetite www.hznet.hr

  Istražite više