• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

Trogir, mali gradić kraj Splita s 12 000 stanovnika i prosječnom ljetnom temperaturom od 27°C, je smješten na kamenu i moru, to je prekrasan mediteranski gradić na obali Jadranskog mora.

Trogir je samo 24 km udaljen od Splita i samo 8 km udaljen od  Zračne luke Split. Osim što je poznat kao prekrasan grad koji je dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a, Trogir je poznat i po svojim živim ljetnim noćima. Odmah do Trogira smješten je otok Čiovo s idiličnim malim mjestima, plažama i skrivenim uvalama idealnim za uživanje u kupanju i sunčanju. Čiovo je mali otok koji je s gradom Trogirom povezan mostom i uistinu je savršen za Vaš odmor.

Okrug Gornji, Okrug Donji, Mastrinka, Arbanija i Slatine su dijelovi  Čiova i od Trogira su udaljeni 2 - 12 km.

Prosječna temperatura zraka tijekom godine je iznad 15°C, tijekom ljeta iznad 30°C . Temperatura mora je iznad 23°C tijekom ljetnog perioda.

5 stvari koje morate vidjeti u Trogiru:

Katedrala Svetog Lovre s Radovanovim portalom. Ovaj poznati romanički portal datira još iz 13. stoljeća. Katedrala je mijenjala svoj izgled nekoliko puta kroz stoljeća, a u 16. stoljeću joj je priložen zvonik. Katedrala, zajedno s čitavim gradom Trogirom je stavljena pod zaštitu UNESCO-a.

Tvrđava Kamerlengo smještena na zapadnom rubu Trogira, sagrađena od Mlečana u razdoblju od 13. do 15. stoljeća kao mornarička baza za njihovu pomorsku flotu u ovom dijelu Jadrana. Ime je dobila po gradskom činovniku Camerariusu. Danas, tvrđava je multimedijski centar s otvorenim kinom i pozornicom za razne kulturne događaje.

Južno gradska Vrata, "porta civitatis", ukrašena renesansnim ornamentima, s još uvijek očuvanim drvenim vratima sa svojim originalnim izgledom. Na istočnoj strani vrata, koja se oslanjaju na zidove starog grada, je takozvana Mala loža koja se kroz povijest koristila za putnike nakon zatvaranja vrata, da se odmore i pričekaju jutro do otvaranja vrata. 

Tvrđava Svetog Marka je smještena na sjeverno - zapadnoj strani Trogira, sagradili su je Mlečani u 15. stoljeću radi obrane od Turaka. Bila je dio zapadne obrambene linije zajedno s tvrđavom Kamerlengo.

Gradski Muzej: Smješten na starom dijelu Garagnin - Fanfogna Palače, vodi Vas na putovanje kroz bogatu povijest Trogira . Muzejska zbirka prikazuje politički, kulturni i umjetnički razvoj grada od njegovog osnutka do 21 stoljeća. U njegovom sastavu je znamenita biblioteka obitelji Garagnin - Fanfogna, lapidarij - zbirka kamenitih ulomaka i skulptura od antike do baroka, kao i tri dijela znamenitog kipara Ivana Duknovića.

Rezervirajte Vaš privatni smještaj u Trogiru:
Privatni smještaj Trogir

Gdje god da pođete na Trogirskoj Rivijeri sresti ćete ljubazne i drage ljude, ugodnu kombinaciju južnjačkog temperamenta i tople gostoljubivosti, zahvaljujući upravo dugoj turističkoj tradiciji.

Privatni smještaj

Apartmani Okrug Gornji
Apartmani Okrug Donji
Apartmani Arbanija
Apartmani Mastrinka
Apartmani Slatine

Apartmani Split
Apartmani Kaštela

Apartmani Vinišće
Apartmani Seget Donji
Apartmani Seget Vranjica
Apartmani Marina
Apartmani Sevid

Pokucajte ovog ljeta na naša vrata, uvijek su otvorena ...

Istražite više