• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

Split Hrvatska

Split, drugi po veličini najveći grad u Hrvatskoj je ekonomsko, administrativno, obrazovno, sportsko i turističko središte Splitsko- dalmatinske županije (Srednja Dalmacija), prometno je povezan sa otocima u Hrvatskoj, biserima Jadrana kao što su Hvar, Vis, Brač i Šolta. Splitsko- dalmatinska županija kao turistička ponuda može se podijeliti na brdoviti dio, dalmatinsku obalu, dalmatinske otoke i na Rivijeru Trogir, Rivijeru Kaštela, Rivijeru Split i Rivijeru Makarska.

Kako doći u Split

Split je odlično povezan zračnim linijama s Velikom Britanijom i Europom. Pogledajte našu rubriku jeftini letovi za Hrvatsku za više detalja. Ne propustite vidjeti našu rubriku zračne luke o zračnim lukama u Hrvatskoj, kao i transferi iz zračnih luka.

Dnevno nekoliko vlakova vozi iz Zagreba za Split - prateći napredak u prošlih nekoliko godina vožnjom brzih vlakova, vožnja je smanjena na 5 sati i 30 minuta. Također, veliki broj autobusa dnevno vozi iz Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske u Split. Pogledajte sve detalje u našoj rubrici putujete autobusom / vlakom sa svim potrebnim informacijama.Veliki broj trajekata povezuje Split s okolnim otocima (Hvar, Brač, Vis, Lastovo, Korčula itd.), a tu je i obalna trajektna usluga između grada Splita i Rijeke na sjeveru Hrvatske i Dubrovnika na jugu Hrvatske. Također u ljetnim mjesecima voze i dnevni trajekti (i malo rjeđe tijekom zime) između grada Splita i Ancone u Italiji. Pogledajte našu rubriku putujete brodom / trajektom za Split  za više detalja.

Što vidjeti

Očito, najvažnija znamenitost je Dioklecijanova Palača. Nabavite lokalno objavljen vodič koji opisuje ovu znamenitost do najsitnijih detalja. Svakako ne smijete propustiti Peristil, najveći otvoreni prostor u palači okružen kolonama od 6 stupova prema istočnoj i zapadnoj strani i s prekrasnim svodom, ukrašenim vijencima u samom centru. Na istočnoj strani Peristila je Katedrala. Na zapadnoj strani je Narodni trg sa starogradskom dvoranom koja je izgrađena u 15. stoljeću.Na trgu se nalazi Etnografski muzej  (svakako vrijedi posjetiti) i u blizini je Gradski muzej. Ne propustite izuzetan kip Grgura Ninskog, hrvatskog vjerskog vođe iz 10. stoljeća, kojeg je napravio najpoznatiji hrvatski kipar Ivan Mestrović.

Također možete vidjeti neke fascinantne muzeje kao što je Pomorski muzej; Muzej hrvatskih arheoloških spomenika; Mestrovićevu Galeriju koja se nalazi u njegovoj ljetnoj rezidenciji koja je sagrađena 1939. i dizajnirana od samog Meštrovića.

Iznajmljivanje apartmana u Splitu

Privatni smještaj Split

Provjerite privatni smještaj blizu Trogira
(20-30 km udaljen od Splita):

Privatni smještaj Seget Donji
Privatni smještaj Kaštela
Privatni smještaj Okrug Gornji
Privatni smještaj Okrug Donji
Privatni smještaj Arbanija
Privatni smještaj Mastrinka
Privatni smještaj Slatine

Provjerite privatni smještaj na otocima kod Splita:

Privatni smještaj Brač
Privatni smještaj Hvar
Privatni smještaj Korčula
Privatni smještaj Drvenik

Istražite više