• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

Otok Brač- otok sa najljepšom i najpoznatijom hrvatskom plažom- Zlatni rat

Otok Brač je prekrasan otok prebogate flore i faune i izrazitog doživljaja godišnjih doba. Cijeli otok trebao bi biti proglašen jedinstvenim kulturno-povijesnim i prirodnim parkom, posebno južna strana, između Vidove gore, bolskog Zlatnog rata i pustinje Blaca, koja tvori jedinstveni predio u kojem se spajaju ribarski, težački i pastirski Brač, s mnoštvom kutaka za ugodu samoće i mira, ali i izrazitih socijalnih doživljaja, plesa, glazbe i sporta.

Otok Brač je poznat po prekrasnoj plaži Zlatni rat na Bolu, jedne od popularnijih odredišta za surfanje i kite-surfing na Jadranu. Također je i po kamenu poznat u svijetu. Kamen je bran iz bračkih kamenoloma i lokalne kuće su građene njime, kao i najpoznatija luksuzna kuća na svijetu Bijela kuća u Washingtonu.

Pozivamo Vas da upoznate čari ovog jedinstvenog otoka, njegove nedirnute prirode, prebogatog povijesnog i kulturnog nasljeđa. Brač je omiljena destinacija mladih tako da zabava na ovom otoku nikad ne prestaje. Sjajan noćni život, jet ski, surfing, skijanje na vodi, te cool barovi za uživanje – sve to imate na ovoj plaži. Požurite kako biste uživali u potpunosti!

Jedna od njegovih vodećih kvaliteta je iznimno bogatstvo flore i faune. Brač je definitivno otok na kojem možete imati sve što poželite tijekom Vašeg odmora u Hrvatskoj- na raspolaganju Vam je mnoštvo kutaka za mir i samoću, ali i velika ponuda zabave i provoda. Supetar je najveći grad na Braču, a mi preporučamo da ne propustite posjetiti Bol.

Što vidjeti:

U manjim mjestima na otoku, kao što su Milna, Supetar ili Bobovišće možete lako naći mir i tišinu u autentičnom kamenom arhitekturom. Ukoliko želite osjetiti duh ribarskog mjesta preporučamo Vam da posjetite Postiru, malo mjesto kod zaljeva Lovrečina, idealan za sport i fish picnic.

  • plaža Zlatni rat je duga oko 530 m, ima oblik trokutastog špica i nalazi se na Bolu. Njena posebnost je što mijenja svoj oblik s obzirom na plimu i oseku. Na plaži Zlatni rat nude se mnogobrojni razni sadržaji kao što su sportovi na vodi, razni kafići i restorani.
  • pustinja Blaca – s kamenomutvrdom koju su izgradili svećenici, te sa nezaobilazna špilja u blizini.
  • Škrip, Brač – najstarije mjesto na otoku Braču gdje je i otočki muzej smješten

Brodske linije za otok Brač:

Split - Bol, Split - Milna, Split - Supetar; Jelsa - Bol; Makarska - Sumartin
Više o brodskim linijama za otok Brač
 

Rezervirajte Vaš smještaj na otoku Braču na ovom linku:
Privatni smještaj Brač / apartmani Brač

Pokucajte ovog ljeta na naša vrata, uvijek su otvorena ... 

Istražite više