• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

Otok Pag- otok kamena, mora, morske soli i ljekovitog blata

Otok Pag jedan od najvećih Jadranskih otoka: sa 285 km2, peti po veličini, a sa 270 km razvedene obale otok je s najduljom obalnom linijom na Jadranu, prepunom zaljeva, uvalica, rtova i plaža.

Najveću, Pašku uvalu zaokružuje 27 km šljunčanih plaža. Pag je jedinstven po vegetacijskom habitatu u kojemu stabla gotovo da i nema - Pag najveće carstvo kamenjara ispresijecano dugim suhozidima na Jadranu, u kojemu raste tanka trava, nisko aromatično bilje, kadulja i smilje. Upravo to aromatično bilje je osnova u prehrani paških ovaca na kamenjaru, i ono daje poseban okus poznatom paškom siru.

U kopnenom produžetku plitke uvale skriva se još jedno veliko bogatstvo, ispitano i dokazano ljekovito blato, kao i morskoj soli. Pag pruža neobične oblike, divlju egzotiku, pitome oaze, planinarske staze i plitke zaljeve čiji bi obilazak trajao i nekoliko dana. Putovanja sjevernom stranom otoka preporučljiva su samo u ljetnim sezonama, jer tada odjednom van vreve i u posebnom svijetu kamena i mora, svakomu tko ima imalo istraživačkog u sebi, mogu biti poseban, nezaboravan doživljaj.

Otok Pag prepun je zaljeva, uvalica, rtova i plaža. Poznat je raznim morskim specijalitetima, ovčjem siru i janjetini. Njegova najveća posebnost po kojoj je poznat diljem svijeta je paška čipka. Ovaj ručni rad od kojih je svaki komad unikat može se naći po ulicama Paga, a sam zanat njeguje se stoljećima.

Ako želite uživati u divljoj egzotici, pitomim oazama, planinarskim stazama i plitkim zaljevima svakako dođite na Pag i provedite nezaboravan odmor u Hrvatskoj!

Preporučamo obvezno posjetiti grad Pag.

Brodske linije za otok Pag:

na Pag možete doći automobilom preko Paškog mosta (ukoliko dolazite iz smjera Zadra) ili trajektom na liniji Prizna - Žigljen
Više o brodskim linijama za otok Pag
 

Rezervirajte Vaš smještaj na otoku Pagu na ovom linku:
Privatni smještaj Pag / apartmani Pag

Pokucajte ovog ljeta na naša vrata, uvijek su otvorena ... 

Istražite više