• Hrvatska

 • Kada?

 • Tko?

 • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

  Mlini- sve što trebate znati i što morate vidjeti
  Mlini se nalaze na području nazvanom Župa Dubrovačka, u kraju bujne vegetacije, a od grada Dubrovnika dijeli ih 7-8 km. Poljoprivredno i ribarsko područje zbog lijepih je plaža i skladne prirode omiljeno odredište turista zaljubljenih u toplinu juga i bogatstvo kulturne baštine Dubrovnika. Želite li miran odmor uz mogućnost uživanja u svim događanjima velikoga grada i pritom preferirate pješčane plaže, dođite u Mline. Posebnost Mlina čini veliki broj izvora pitke vode koja se nekad koristila za pokretanje mlinica za mljevenje brašna, pa je samo mjesto slikovito, a vodene tokove s brzacima nastanjuju jata pataka. Tijekom svog boravka u Mlinima možete posjetiti crkvu Sv. Ilara i kapelu Sv. Roka, obje u blizini plaže. Idealna je blizina Dubrovnika i Cavtata (autobus vozi svakih pola sata). Na putu prema Cavtatu mogu se naći ostaci rimskih građevina. U Mlinima možete imati i ugodan odmor u mirnom mediteranskom mjestu i zabavu u turističkim središtima.

  Kakva je povezanost s Dubrovnikom?
  Mlini se nalaze samo 11 km od Dubrovnika. Svakih pola sata vozi autobus iz Mlina u Dubrovnik i iz Dubrovnika u Mline. Cijena autobusne karte je 18 kuna. Također, Mlini se nalaze samo 12 km od zračne luke Dubrovnik. Od Cavtata su udaljeni samo 10 km i morate proći Mline kada idete autobusom iz do Cavtata do Dubrovnika. Ako želite posjetiti i Cavtat, možete ići autobusom koji vozi od Dubrovnika do Cavtata, a staje i u Mlinima. Autobus vozi svakih sat vremena. Postoje mnogi brodovi koji voze svaki dan iz Mlina na obližnje otoke - Koločep, Lopud, Šipan, Mljet ...

  Koliko je veliko mjesto Mlini?
  U Mlinima živi oko 1 000 stanovnika i taj broj se povećava brojem turistima tijekom ljeta. Postoji nekoliko restorana, mnogo barova, trgovina, fitnes centar, škola ronjenja, sportovi na vodi i mnoge druge aktivnosti koje Mlini mogu ponuditi. Poželjno je odredište za obitelji s djecom jer nudi lijepe pješčane plaže prilagođene za djecu i uistinu je veoma mirno i opuštajuće.

  Što Mlini mogu ponuditi?
  Odličnu geografsku poziciju:
  samo 8 km udaljeni od Dubrovnika
  samo 10 km od Cavtata
  samo 12 km od zračne luke Dubrovnik
  samo sat vremena vožnje do Crne Gore

  Što još?
  brojne plaže i skrivene uvale
  škola ronjenja, jedrenje na dasci
  fitnes centar
  izvrsni restorani
  2670 sunčanih sati godišnje
  dnevni izleti na otoke

  Rezervirajte Vaš privatni smještaj u Mlinima na ovom linku Mlini privatni smještaj

  Pokucajte ovog ljeta na naša vrata, uvijek su otvorena... 

   

  Istražite više