• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

Gorica Svetog Vlaha, 10-15 minuta pješice do Starog grada, 5 minuta autobusom

Dio Dubrovnika koji se nalazi na zaista zavidnoj lokaciji, dovoljno blizu, a opet dovoljno daleko od Starog Grada, s prekrasnim pogledom na morsku pučinu, zove se Gorica Svetog Vlaha. Ovaj dio Dubrovnika od centra je udaljen 1-1.5 km i odlično je prometno povezan (autobus broj 4 vozi svakih 20 min, vožnja do Starog Grada traje 5-10 minuta, a cijena karte iznosi samo 1,99 euro i vrijedi 1 sat). Na Gorici Svetog Vlaha možete uživati u mnogobrojnim kafićima koji su omiljeno okupljalište dubrovačke mladeži. Najljepša plaža u ovom dijelu Dubrovnika je plaža Bellevue, prekrasna pješčano- šljunčana plaža.

Ukoliko želite rezervirati smještaj dovoljno blizu Starog Grada, a da ne morate koristiti autobus, svakako je Gorica Svetog Vlaha izbor za Vas.

Autobus & Taxi

Promet unutar gradskih zidina, dakle u staroj dubrovačkoj jezgri nije dozvoljen. Što se tiče prometa u Dubrovniku, van gradskih zidina, Dubrovnik je odlično pokriven taksi službom. Stajalište za taksiste nalazi se s oba ulaza u staru gradsku jezgru, na Pločama i Pilama. Broj taksi službe je 00385 (0)20 970 i radi svaki dan 24 sata. Korisno je znati da je start taksi vožnje 25,00 kn (3,33 eura).

City Bus Dubrovnik

Također, možete koristiti i javni gradski prijevoz Libertas. Na Pilama je autobusno stajalište odakle kreće većina autobusa prema svim dijelovima Dubrovnika. Cijena autobusne karte je 1,99 eura i vrijedi 1 sat. Kartu možete kupiti u autobusu (cijena 1,99 eura) ili na bilo kojoj trafici (1,73 eur).

 

Sve detaljnije informacije možete provjeriti na www.libertasdubrovnik.com

Plan vožnje autobusa

Relacija:                                     Autobus broj:
Stari Grad- Lapad             5, 6
Stari Grad- Gruž              1A, 1B, 3, 8
Stari Grad- Gorica Sv. Vlaha  2, 4
Gruž- Lapad                   7
Gorica Sv. Vlaha- Lapad       5

Besplatan broj za upite i reklamacije:

0800 1910

Istražite više